Det finns olika sätt att lösa kontakten med omvärlden.

På fackspråk använder vi oss gärna av ordet "larmöverföring" för att beskriva den förbindelse och funktion som måste till för att ett larm skall nå fram till en larmcentral. Här följer en kort beskrivning av de vanligaste metoderna för larmöverföring.

Telefonuppringare


Ett vanligt telefonabonnemang till vilket man ansluter en uppringare som vid larm slår numret till larmcentralen och sänder över larmet.

Telefonuppringare via GSM


Har i motsats till det fasta telefonabonnemanget inga yttre ledningar som kan saboteras.

Multicom – Larmöverföring


Ett fast uppkopplat, rikstäckande nät som bara används för larmöverföring. Kan inte störas av telefon-, data eller radiotrafik. Multicom larmar direkt när en tjuv, rånare, eld, grävskopa eller tekniskt fel klipper av förbindelsen. Larmöverföringen är ständig övervakad –från larmanläggningen ända fram till larmcentralen.

Vid normaldrift sker alltid larmöverföring via rikstelenätet. GSM övervakar ständigt såväl rikstelenätet som GSM kommunikationen för att vara säker på att det alltid finns en fungerande kommunikationsväg.

Kontakta gärna Thomas på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0511-125 00 för mera information.

Tele & Säkerhetstjänst i Skara AB · Box 21 · 532 21 Skara · Telefon: 0511-125 00 · Fax: 0511-125 40 · ts@ts-skara.se
Gå till toppen